december 10, 2021

VÁROSUNK EGÉSZSÉGÉÉRT pályázat

Tájékoztatjuk a kedves lakosságot, hogy az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság 2019-ben elnyerte a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01061 kódú, 3 millió forint vissza nem térítendő támogatási összegű VÁROSUNK EGÉSZSÉGÉÉRT című pályázatot. A pályázat keretében 2 alkalmas rendezvénysorozat kerül megrendezésre az „Anyatejes táplálás világnapja” és a „Szív világnapja” címmel.

Az Anyatejes táplálás világnapja alkalmából 2021. augusztus 1-jén online rendezvény keretében érdekes és informatív előadásokat hallgathatnak/láthatnak az érdeklődők az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság Facebook oldalán keresztül, ahol kérdezésre is lesz lehetőség. Az előadások témái az anyatejes táplálás fontosságát, kezdeti nehézségeket és a megoldásokat mutatja be. A napot interaktív újraélesztés előadás és bemutató zárja. A rendezvény keretében ingyenes egészségügyi szűrésen vehetnek részt az érdeklődők, melynek keretében vérnyomásmérésre, koleszterinmérésre, testzsírmérésre, vércukorszint mérésre és oxigénszint ellenőrzésre lesz lehetőség. A szűrésen részt vevő első 100 fő, ajándékba egy-egy 5 000Ft értékű egészségcsomaggal térhet haza.

A Szív világnapja alkalmából 2021. szeptember 26-án online rendezvény keretében érdekes és informatív előadásokat hallgathatnak/láthatnak az érdeklődők az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság Facebook oldalán keresztül, ahol kérdezésre is lesz lehetőség. Az előadások témái az egészségmegtartás, a szűrővizsgálatok fontosságát, a szív egészségének megőrzését és a leggyakoribb szívbetegségeket mutatja be. A napot interaktív újraélesztés előadás és bemutató zárja. A rendezvény keretében ingyenes egészségügyi szűrésen vehetnek részt az érdeklődők, melynek keretében vérnyomásmérésre, koleszterinmérésre, testzsírmérésre, vércukorszint mérésre és oxigénszint ellenőrzésre lesz lehetőség. A szűrésen részt vevő első 30 fő, aki az online előadásokra is regisztrált, ajándékba egy-egy 10 000 Ft értékű egészségcsomaggal térhet haza.