január 5, 2022

2022. oltási hétvége /Január/

„Az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság tájékoztatja a T. Lakosságot, hogy a koronavírus elleni átoltottság növelése és a járvány megfékezése érdekében a Települési Oltási Akciónapok keretében 2022. januárjában a nyíregyházi háziorvosok, a hozzájuk tartozó lakosok számára egy pénteki és egy szombati napon külön lehetőséget biztosítanak a védőoltások felvételére.

Dr. Kása Brigitta aljegyző, a Nyíregyházi Operatív Munkacsoport vezetőjének tájékoztatása szerint az önkormányzat azokat a bokortanyákon élő lakosokat, akik a kiválasztott oltóhelyre más módon nem tudnak eljutni (kórházi oltópont, háziorvos) a tanyagondnokok közreműködésével, szállítással segíti az oltópontra való eljutásban.

Ezt a Humán-Net Alapítványt 30/633 9187 telefonszámán kérhetik, a kiválasztott időpont előtti napon. A szállítást az alapítvány tanyagondnoki szolgálata végzi.

Az oltások felvételéhez nem szükséges előzetes időpontfoglalás vagy előzetes regisztráció – legyen szó akár az első, második vagy a harmadik oltásról. Azonban kérik, hogy az előre tervezhetőség érdekében, az oltást igénybe vevő a szándékát lehetőség szerint előzetesen egyeztesse a háziorvosával.

Az oltáshoz szükséges dokumentumok: TAJ kártya, a személyazonosító igazolvány, lakcím kártya, illetve a korábbi oltások oltási lapja.

A 44 háziorvosi körzet teljes, négy hétvégére vonatkozó oltási akciónap ütemezése megtalálható a eualapellatas.hu, valamint a nyiregyhaza.hu weboldalakon”