augusztus 22, 2018

Csúcstechnológiás fogászati képalkotás a rendelőintézetben – Planmeca ProMax 2D-3D-CBCT típusú készülékkel

A közelmúlt fejlesztéseinek köszönhetően a jelenleg piacon levő egyik legmodernebb, legsokoldalúbb fogászati röntgenberendezéssel gazdagodott a nyíregyháziakat ellátó Városi Rendelőintézet fogászati röntgen rendelőjének eszközparkja. Az új technológia pontosságában, gyorsaságában, képminőségében teljesen új korszakát képviseli a fogászati képalkotásnak.

 

IMG_4408

Minden szempontból jobb az új berendezés

A digitális változat kiküszöböli az analóg rendszerek számos hibáját, nem érzékeny előhívási, tárolási hőre, fényre. Ezek a digitális felvételek képezik a 3D technika alapját.

 

IMG_4411

2D röntgen készítés

A géppel készíthetők 3D CT felvételek, melyek nagy előnye hogy a legkisebb terhelést okozza a hagyományos CT-vel szemben. Az itt használt röntgenegység kúpsugaras computer tomográfiát alkalmaz a 3D képek létrehozásához. A felvételek készítése közben az érzékelő egység a páciens feje körül majdnem teljesen körbefordul, így hozva létre képszeletek sokaságát, melyeket egy szoftver fűz össze olyan felvétellé, ami a fogazat és a csontok teljes térbeli leképezését adja.

 

IMG_4420

3D CT készítés

Ez a modern technológia sokban növeli a hatékonyságot, csökkenti a kezelés idejét, jobb betekintést enged az orvosnak.

 

 

IMG_4426

Részletes, digitális felvétel készül

A kiváló minőségű felvételeket ráadásul országos viszonylatban is alacsony árakon tudjuk elkészíteni. Tudnivalók és árak.

IMG_4433

Az orvos e-mailen is megkapja valamint a páciens CD lemezen viheti magával a felvételeit.